Zeitgeist: Moving Forward (2011)


Σκηνοθεσία
Peter Joseph

Το Zeitgeist:Moving Forward (Προχωρώντας Μπροστά), του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ έργο το οποίο θα παρουσιάσει μια πρόταση για την απαιτούμενη μετάβαση και αλλαγή σε ένα διαφορετικό από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα το οποίο διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα διαπεράσει όλα τα θέματα πολιτιστικού σχετικισμού και την παραδοσιακή ιδεολογία για να προχωρήσουμε μέχρι το πυρήνα, τα εμπειρικό πεδίο στο οποίο αποδίδονται οι ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται "οικονομίας βασισμένη σε πόρους ".

Αυτή η ταινία θα παρουσιάσει συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, νευροβιολογία, την οικονομία, την ενέργεια, τεχνολογία, κοινωνικές επιστήμες και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνική λειτουργία και τον πολιτισμό. Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, Νομισματικά Οικονομικά, και Εφαρμοσμένες Επιστήμες. Βάλτε τα όλα μαζί και το έργο δημιουργεί ένα μοντέλο κατανόησης της τρέχουσας κοινωνικής συμπεριφοράς και γιατί είναι ζωτικής σημασίας να κινηθούμε έξω από αυτό - σε συνδυασμό με μια νέα, ριζοσπαστική, αλλά και την πρακτική κοινωνικής προσέγγισης που βασίζεται σε προηγμένες αντιλήψεις που θα λύσει τα σημερινά κοινωνικά δεινά που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του έργου, που το ξεχωρίζει σε δομή από τα περισσότερα ντοκιμαντέρ, είναι ότι έχει μια παράλληλη δραματική / κινηματογραφική θεματολογία, με αξιοσημείωτους ηθοποιούς, που "ερμηνεύουν" τη πλοκή με διάφορες χειρονομίες που σχετίζονται με το γενικό μήνυμα της ταινίας. Το έργο επίσης χρησιμοποιεί έντονα πολλές 2D και 3D οπτικά αποσπάσματα / κινούμενα σχέδια, ενώ επιστρέφει με το πρότυπο, παραδοσιακό προσανατολισμό ενός ντοκιμαντέρ σαν θεμέλιο του.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιανουαρίου 2011 σε πάνω από 60 χώρες και σε 20 γλώσσες. Και αυτή η ταινία Zeitgeist, όπως πάντα, είναι διαθέσιμη δωρεάν στο internet μέσω youtube αυτή τη φορά.


Πηγή: thezeitgeistmovement.gr