Athene's Theory of Everything (2011)


Σκηνοθεσία
Reese Leysen

"Athene's Theory of Everything" καταγράφει την έρευνα που ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Chiren Boumaaza, γνωστός και ως "Athene", εξαφανίστηκε από το παρελθόν έτος. Είναι γνωστός κυρίως για το ρεκόρ του στο World of Warcraft και τις online πόκερ δεξιοτεχνίες του καθώς επίσης και για τον εκκεντρικό χαρακτήρα στα βίντεο του στο YouTube, ο Boumaaza από καιρό θεωρείται ως μια ιδιοφυΐα από ορισμένους, ως troll από πολλούς και απίστευτα ικανός gamer και διασκεδαστής από τους περισσότερους.

Ο Chiren έκανε μια έρευνα πάνω στην κβαντομηχανική, τη σχετικότητα και τις νευροεπιστήμες. Με εκπληκτική ακρίβεια και γνώση του αντικειμένου, έχει κάνει ένα απίστευτο μέγεθος νέων συσχετισμών που λύνουν μια τεράστια λίστα των τρεχόντων προβλημάτων στη φυσική, τα οποία, αν αποδειχθούν σωστά, δεν θα έχουν μόνο πρακτικές, αλλά και βαθιά φιλοσοφικές επιπτώσεις.

"Athene's Theory of Everything" δεν αναφέρεται μόνο στην επιστημονική έννοια μιας θεωρίας ενοποιημένου πεδίου, αλλά και για το σκοπό της έρευνάς του, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα που έχουν βαθιά σημασία για το πώς η επιστήμη μπορεί να επηρεάσει την άποψή μας για τη ζωή, το θάνατο και την πραγματικότητα, που κυμαίνονται από τη νευροεπιστήμη έως στη σωματιδιακή φυσική.

Ακόμη και αν η μεγάλη θεωρία του ενοποίησης αποδεικτή λανθασμένη, οι πρωτότυπες ιδέες του Chiren Boumaaza μπορεί να μας θέσουν και πάλι σε μια νέα και σημαντική πορεία προς την κατανόηση της πραγματικότητας. Αλλά αν η θεωρία του είναι έστω και κατά προσέγγιση ακριβείς, μπορούμε να ήμαστε μπροστά σε έναν σύγχρονο Αϊνστάιν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Athene έχει πιθανώς για άλλη μια φορά σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, "επιστημονικής έρευνας επικού μεγέθους μέσα σε λίγους μήνες".


Πηγή: athenism.net